Over ons

Over ons

In 1956 startte Broer Reijs zijn rijwielhandel aan de Kloosterstraat nummer 16 in Herpen. Bijna 50 jaar later, in 2003, begon zijn zoon, Theo, op dezelfde plek een tweewielerzaak.

Broer Reijs

Broer Reijs was goed en wel 22 jaar oud toen hij in 1956 zijn eigen bedrijfje oprichtte aan de Kloosterstraat in Herpen. Twee jaar later werd hij de trotse vader van zijn enige zoon Theo. Door de jaren heen is Broer er ook autobanden bij gaan doen. Maar tot op de dag van vandaag geniet hij in de wijde omtrek toch vooral nog steeds bekendheid door zijn fietsen- en scooterhandel en benzinepomp. Ook na zijn overlijden einde 2022.

Broer Reijs

Theo Reijs

Theo Reijs heeft ruim 20 jaar met succes een eigen bedrijf gerund in automaterialen, gereedschappen en banden. In 2003 heeft hij deze zaak, met de 20 werknemers, verkocht en is gestart met de verkoop van scooters. Hiermee keerde hij terug naar zijn roots, de liefde voor scooters werd hem immers met de paplepel ingegoten. Reijs vertelt: “Ik liep eigenlijk al jaren rond met het idee dat ik ooit weer terug zou keren naar waar het voor mij allemaal mee begonnen is: Brommers. Door de verkoop van mijn banden- en automaterialen-zaak nam dit idee al snel vaste vormen aan. Nu sta ik dagelijks met heel veel plezier in mijn scooterwinkel. Heb zelf weer contact met de klanten. Ja, ik kan gerust zeggen dat ik erg blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt”.

Merken

Reijs startte zijn bedrijf met een vijftal scooters van 2 merken. Inmiddels heeft hij dit uitgebouwd naar een voorraad van ruim 100 scooters. De merken die actief worden gevoerd zijn AGM, Peugeot, Sym en Scomadi. Alle andere merken onderhouden wij ook en kunnen we in principe ook leveren. Een breed assortiment dus met veel verschillende modellen. En zowel brom- en snorscooters als elektrische scooters.

Service

Theo Reijs: “Een ruim assortiment is belangrijk. Wat je niet op voorraad hebt, kun je tenslotte niet verkopen. En ik wil natuurlijk graag verkopen. Maar ook goede service verlenen aan mijn klanten. Dat werpt zijn vruchten af. Omdat we zo’n grote voorraad hebben met verschillende merken, modellen en kleuren slagen de meeste klanten erin om een scooter te kiezen die echt bij hem of haar past. Door de ruime keuze, onze goede service en omdat we nakomen wat we beloven, gaat de van-mond-tot-mond reclame heel hard. En daar zijn we trots op. We doen er dan ook alles aan om die goede naam waar te blijven maken”.

Banden

De ruime ervaring die Reijs heeft opgedaan met de verkoop van banden laat hij ook ten goede komen aan zijn scooterklanten. Je kunt het zo gek niet bedenken of hij weet aan juist die band te komen die de klant onder zijn scooter wil. Uiteraard ontbreken winterbanden niet in het assortiment. “Met winterbanden heb je veel meer grip. Niet alleen met sneeuw, maar ook met regen en natte bladeren op de weg”, aldus Reijs. “Het geeft gewoon een stuk meer zekerheid, zowel voor de ervaren als voor de beginnende scooterrijder en voor jong en oud(er)”.

Showroom en webwinkel

Reijs Scooters beschikt over een webwinkel, waar de scooters online besteld kunnen worden. En over een ‘echte’ winkel in Herpen waar men de scooters kan zien, voelen, en in de meeste gevallen ook een testrit maken. Een scooter moet immers ook ‘passen’. Een forse kerel heeft nu eenmaal een ander model scooter nodig dan een kleine slanke vrouw.

De meeste klanten kijken eerst op de website op de scooter online shop. Daar krijgen ze een goede indruk van wie en wat Reijs Scooters is. Meestal komen klanten daarna naar de scooter winkel waar ze met een vriendelijke glimlach, een vers kopje koffie, veel deskundigheid en ruime ervaring worden ontvangen.