2e hands scooter kopen

2e hands scooter kopen

Als je een occasion scooter wilt kopen, adviseren wij je goed op de volgende punten te letten:

Check ten eerste of het framenummer van de 2e hands scooter overeenkomt met het kenteken.
Als dit niet het geval is kan het zo zijn dat de scooter gestolen is, zeg dat je van de koop afziet want dat bespaart je een hoop ellende.

Controleer goed op eventuele schade, deukjes en oneffenheden en of het frame recht is. Neem indien mogelijk iemand mee die eventuele schade(n) kan beoordelen en kan bepalen hoeveel het kost om te laten repareren.

Wanneer op het kenteken de datum 31-08-2005 staat bij eerste toelating, is deze vaak nog uit de tijd van het verzekeringsplaatje. De scooter kan dan bijvoorbeeld niet uit 2005 komen maar uit 1996! Let goed op de omschrijving op het kenteken (‘deze scooter/brommmer is eerder in gebruik genomen’). Let in ieder geval goed op wanneer men vermeld dat het bouwjaar van de scooter of scooter het bewuste jaar 2005 is.

Check tijdens je proefrit of de tweedehands scooter naar een bepaalde kant stuurt, als je het stuur kort loslaat. Dit kan komen door een kromme of kapotte voorvork of nog erger een krom frame. Dit zijn allebei dure reparaties dus belangrijk om goed op te letten!

Ga op de occasion scooter zitten, druk de voorrem in, en beweeg de scooter op een neer. Hiermee kun je de balhoofdspeling checken. Als er veel speling op zit zegt dat wat over achterstallig onderhoud of onverschilligheid van de eigenaar.

Loop alles na op functionering. Check of alles nog heel is en compleet. Van lampen tot elektrische start en kappen.

Ben je nog steeds niet zeker over de aankoop van de gebruikte scooter? Laat je scooter dan even controleren bij een erkende scooterzaak of scooterwinkel. Dit is niet altijd gratis, maar geeft je een hoop zekerheid over je aankoop.