Leasen van een scooter

Waarom een scooter leasen?

De scooter wordt steeds populairder.
Zowel bij jongeren als bij ouderen. Niet iedereen kan echter het aankoopbedrag in een keer voldoen. Een alternatief is een tweedehands scooter kopen. Daarnaast kiezen velen voor het leasen van een scooter.

Hoe werkt het?

U hebt een scooter op het oog waarvan u graag eigenaar zou willen worden maar u heeft het geld niet direct beschikbaar of wilt het hier niet helemaal aan uitgeven. U gaat naar de scooterwinkel en neemt een geldig paspoort of ID-kaart en uw bankpas mee. U dient wel minimaal 18 jaar oud te zijn. Uiteraard worden er ook nog enkele financiële gesteld.
Voldoet u aan alle eisen dan kunt u een scooter leasen.

Voordelen

Een scooter leasen heeft voordelen die voor velen de doorslag geven. Ondanks dat op het einde van de rit de uiteindelijke aankoopprijs aanzienlijk hoger ligt dan de gebruikelijke aankoopprijs, maakt het afbetalen in kleinere delen de scooter voor bijna iedereen toegankelijk.
Het voordeel ook is dat door het lage maandbedrag in plaats van het hoge bedrag ineens het voor velen mogelijk is om een volledig casco verzekering te nemen.
Naast het leasen van de scooter kunt u bovendien ook zaken zoals een helm, een verzekering, goede handschoenen, een koffer, een slot en andere accessoires leasen.
Het voordeel in vergelijking met de aankoop van een tweedehands scooter is ook dat u bij het leasen van een nieuwe scooter kunt rekenen op een scooter die normaal gezien garant staat voor zorgeloos rijden, met de fabrieksgarantie en papieren. Bij de aankoop van een tweedehands snorfiets bent u nooit zeker van de gebruikersgeschiedenis.
Is er een ongeval mee gebeurd, heeft de scooter niet altijd zichtbare schade?

Let op

Het is belangrijk om te weten dat het leasen van een scooter vaak iets anders betreft dan het leasen van een auto.
Bij het leasen van een auto betaalt u maandelijks een bepaald bedrag en krijgt u na de afgelopen leasetermijn weer een nieuwe leasewagen. U wordt nooit eigenaar van de lease-auto.
Spreekt men over een scooter leasen dan spreekt men vaak over een leaseaankoop formule.
U betaalt dus net als bij de auto een maandelijks vastgesteld bedrag maar na de afgesproken leasetermijn bent u dan wel eigenaar van de scooter. Eigenlijk praten we hier dus meer over een afbetaalregeling.