Peugeot Scooters

Peugeot scooters

Peugeot scooters

Peugeot scooters zijn betrouwbaar, elegant en bieden veel kwaliteit voor een goede prijs. Wij hebben zowel nieuwe Peugeot scooters als gebruikte. De nieuwe scooters vind je hier op de site. Ben je op zoek naar een 2e hands Peugeot scooter, een Peugeot occasion scooter? Vraag ernaar bij Theo, hij kan je er alles over vertellen.

Wil je rechtstreeks naar het overzicht met alle Peugeot Scooters, klik dan hier.

Historie Peugeot scooters

De eerste Peugeot scooter, de S55, werd op de Paris Exhibition gepresenteerd in 1953.
In 1984 kreeg Honda een deel van Peugeot Motocycles in handen tot een uiteindelijk aandeel van 25%. PSA (de Franse autogroep die de twee Franse automerken Citroën en Peugeot omvat) is inmiddels voor 100% eigenaar van haar scooter divisie en een van de belangrijkste spelers op de brommer markt.

Wat ging daaraan vooraf?

Driewieler fiets
In 1810 werd het familiebedrijf Gebroeders Peugeot opgericht. Ze hadden een maalderij die werd omgebouwd tot een staalgieterij om springveren ten behoeve van de horlogesector te maken. Via koffiemolens, zagen, stalen hoepels en de vermaarde pepermolens komt Armand Peugeot in 1874 op het idee om twee- en driewielers te gaan fabriceren.

WanPeugeot S55neer Peugeot dan ook de werking van de motor die aan de fietsen wordt gehangen verbetert wordt het bedrijf, naast o.a. Daimler, één van de eerste constructeurs in de autogeschiedenis. Tussen 1905 en 1914 zetten de Peugeot fabrieken de eerste bromfiets ter wereld op de markt en mobiliseren zich voor de oorlog. Zo begint het tijdperk van massaproductie. Auto’s, fietsen, vrachtwagens, tanks, bommen en vliegtuigmotoren rollen van de lopende band.
In 1953 bekeert Peugeot zich tot de scooter met de lancering van de S55, een machine die de Leeuw eer aandoet: comfortabel, geraffineerd en betrouwbaar. De S55 zal later trouwens als inspiratie dienen voor de Django.

In 1990 viert Peugeot Automobiles zijn honderdste verjaardag met de vierde opeenvolgende overwinning van Parijs-Dakar, evenals de tweede en derde plaats.

Heden

In 2010 komt Peugeot scooters met een nieuw logo en nieuw slogan, Motion & Emotion. Hiermee is het bedrijf voorbereid op de uitdagingen van de toekomst zoals het vraagstuk hoe milieu en mobiliteit op een goede manier samen te laten gaan. Duidelijk is dat Peugeot scooters constant blijft innoveren en daarmee al 200 jaar aan de top staat.

Reijs Scooters

Reijs Scooters is officieel dealer van Peugeot Scooters en levert, onderhoudt en repareert alle modellen Peugeot scooters.

Wilt u een nieuwe Peugeot scooter kopen, een retro scooter, snorscooter, bromscooter of scooter onderdelen van Peugeot, bij Reijs Scooters bent u aan het juiste adres. De beste service tegen de beste prijzen. Wil je liever een 2e hands Peugeot scooter kopen, een Peugeot occasion scooter, ook dan zijn wij je graag van dienst.

Een scooter is een makkelijk vervoermiddel. Je manoeuvreert snel door het verkeer, hebt geen last van files.

Goedkoop rijden? Een scooter maakt dat mogelijk, een elektrische scooter rijdt zelfs het goedkoopst. Ook als uw (tweede) auto te duur is, je auto kapot is en te duur is om te laten maken, de werktijden van jou en of je partner zijn veranderd waardoor jullie beide betrouwbaar en goedkoop vervoer nodig heeft, of je wilt gewoon voordelig rijden, dan is een scooter een uitstekende keuze.

Service Reijs Scooters

De genoemde prijzen zijn inclusief kosten rijklaar maken (€ 185,=) en tenaamstelling (€ 10,00) en incl. BTW, 3-sterren veiligheidsslot, kenteken(plaatje) en een volle tank brandstof.

Tevens is inbegrepen 12 maanden pech-onderweg-service van Peugeot, uitgevoerd door de ANWB. Kijk hier voor de voorwaarden.

Wil je een Peugeot scooter financieren, dan kan dat via Peugeot Betaalgemak.