Bikkel e-bikes

bikkel-bikes-logo.png

Bikkel e-bikes: Passie voor fietsen

Nederland staat bekend als fietsland, maar echte Nederlandse fietsen worden steeds zeldzamer op de weg. Bikkel bikes worden al vanaf 1995 in Midden-Limburg ontwikkeld en opgebouwd.

​Al in 2008 zijn de eerste Bikkel e-bikes geproduceerd. Bikkel Bikes is hiermee een van de meest ervaren fabrikanten van elektrische fietsen op de Nederlandse markt.

De lokale werkwijze zorgt ervoor dat er maximale controle is op kwaliteit, snel ingespeeld kan worden op de veranderende markt en vakkundig en snel service verleend kan worden. Dit alles bij elkaar vormt een garantie voor jarenlang fietsplezier.

Fietsen voor iedereen
Bikkel Bikes maakt fietsen voor iedereen, in diverse kleuren en modellen. Voor de mensen die wat minder goed uit de voeten kunnen is er de ibee LI met extra lage instap. Voor degenen met minder kracht in de handen is deze lage instap ook leverbaar met terugtraprem. Verder zijn er hippe, klassieke en meer standaard modellen, voor ieder wat wils.

Testen doet Bikkel zelf
De afgelopen tijd hebben wij met veel enthousiasme nieuwe systemen bedacht, nieuwe frames en bedrukkingen ontworpen en natuurlijk de nieuwe modellen en systemen getest. Het testen gebeurt door Bikkel zelf, in de omgeving van het Limburgse Nederweert, en ook in het Limburgse heuvellandschap. Zo weten ze dat de fiets 100% doet wat Bikkel wil dat deze doet. 

Ontzorgen
Bikkel heeft een ruime ervaring met de ontwikkeling en fabricage van fietsen. Hierdoor bieden wij een zorgeloos product aan met bijbehorende service. Om de consument nog verder te ontzorgen, is er de mogelijkheid aan om voor een eenmalig bedrag een verlengde garantie af te sluiten. Hiermee wordt de standaard fabrieksgarantie van twee jaar verlengd tot vijf jaar. Heb je hier belangstelling voor, vraag het even.

Tips van Bikkel als je een elektrische fiets gaat kopen

Remsysteem:

 • Hydraulische schijfrem (Disk)
 • Rollerbrake
 • V-brake

Accu:

 • Intube-accu
 • Bagagedrager-accu

Aandrijving voorwielmotor:

 • 250 W/ 30 Nm
 • Krachtig en stil
 • Geen invloed op stuurgedrag

​Aandrijving middenmotor:

 • 250 W/ 80 Nm
 • Krachtig en stil
 • Natuurlijke rij-ervaring

VOORWIELMOTOR MET ROTATIESENSOR

De trapomwentelingen hebben invloed op de mate van ondersteuning. Ze worden gemeten door de rotatiesensor. Deze sensor bepaalt aan de hand van de hoeveelheid trapomwentelingen, hoeveel ondersteuning de motor moet geven. Het voordeel van deze rotatiesensor is dat fietsers met weinig kracht het maximale uit de fiets kunnen halen.

Afhankelijk van het model zijn er drie bedieningen mogelijk: Van een uiterst eenvoudige LED bediening waarop 3 ondersteuningsstanden gekozen kunnen worden tot een luxe LCD display met 10 ondersteuningsstanden en diverse extra’s. Accu’s variëren van 375wh tot 522 Wh inhoud.

MIDDENMOTOR
De Bikkel ibee middenmotor is de stilste en krachtigste motor op de markt. Het systeem is voorzien van een luxe lcd-display met 5 ondersteuningsstanden midden op het stuur. Met de ingebouwde verbruiksindicator ziet je hoeveel power de motor verbruikt. De motor (250/ 80NM) is erg krachtig en stil.

Dit systeem maakt gebruik van vier sensoren namelijk van een trapkracht-, schakel-, snelheid- en een rotatiesensor. Door deze vier sensoren weet de motor precies welke mate van ondersteuning gewenst is bij de rijomstandigheden. De fiets rijdt daardoor erg natuurlijk en geeft een constante fijne ondersteuning. Dankzij de schakelsensor worden de ketting, tandwielen en versnellingsnaaf tijdens het schakelen niet belast. Hierdoor is de fiets veel minder slijtagegevoelig. Afhankelijk van het gekozen model varieert de accu van 468wh tot 522 Wh inhoud.

Wil je meer weten over Bikkel? Bekijk dan hun website.